top of page

About

Lasity Last werd geboren in het Friese Drachten op 12 oktober 1995. Vanaf haar achtste fietste ze naar school in het nabijgelegen Beetsterzwaag. Hiervoor doorkruiste ze iedere dag weilanden en bos. De liefde voor de natuur begon al jong en speelt dan ook een grote rol in haar werk.

Ze studeerde van 2016 tot 2020 Fine art aan de AKI ArtEZ in Enschede, hier behaalde ze haar Bachelor of Arts.

 

Als Lasity te werk gaat is ze experimenteel, onderzoekend en nieuwsgierig. De werken die ze maakt symboliseren de bevroren momenten uit het ‘nu.’

Ze is zeer begaan met al wat de natuur haar te bieden heeft en put hier dan ook veel inspiratie uit. Veel van haar werken bevatten dan ook elementen uit de natuur, als gevolg hiervan is haar kunst soms fragiel en vergankelijk.

"Ik sta graag even stil bij de kleine dingen van elke dag, waar we blind voor zijn geworden. Bewust zijn van wat is, je ziet het vaak niet meer maar het is er wel.

Door middel van spelen ontdek ik de kleine dingen en ervaar ik plezier. Daarin vind ik verwondering en dat is wat ik anderen ook graag wil laten zien.

In mijn werk licht ik deze verwondering uit door ze in het middelpunt te plaatsen en de aandacht te geven. Ik geef de verwondering simpelweg een kans om bewonderd te worden."

ik_kleur_uitsnede_edited.jpg
  • Instagram
bottom of page